14/02/2022

avto-moto novosti in zanimivi prispevki

Avto kamera

Na cesti se dogaja marsikaj in med vožnjo seveda ne moremo početi kaj drugega kot voziti. Vas jezi nepremišljen voznik s svojo objestno vožnjo? Lahko bi celo povzročil nesrečo, v kateri bi bili udeleženi sami, na koncu pa bi za to okrivil vas.

Toda ne, če bo v vašem vozilu nameščena avto kamera. Ta bo namreč zabeležila celotno dogajanje in dokaze predstavila na sodišču, kar vas bo rešilo velikih težav in finančnih bremen. Pa ne gre zgolj za varnost v prometu. Tovrstne kamere so zelo priročne še za marsikaj drugega.

Krasen del poti na dopust

Ko se odpravite na dopust, se vedno vozite tudi po različnih zanimivih krajih. Vožnja ob obali je naravnost fantastična, kot tudi kadar se podate kam v divjino oziroma po cestah, ob katerih se širijo neskončni gozdovi, hribi in gore. A med vožnjo snemanje z mobilnim telefonom ne pride v poštev.

Avto kamera DDPAI Mola N3

Avto kamera DDPAI Mola N3 GPS 2K 1600p 30fps WIFI — GoSport.si

Avto kamera v tem primeru poskrbi za čudovite posnetke in spomine, ki si jih lahko ogledate kasneje, ko prispete na cilj. Lahko pa posnetke tudi naložite na kakšno drugo napravo in jih delite prek socialnih omrežij ali uporabite pri katerem od svojih digitalnih projektov.

Brez skrbi zaradi goljufij

Goljufije ali prevare zavarovalnic so v cestnem prometu pogostejše, kot bi si mislili. Poznamo več vrst tovrstnih goljufij, med katerimi pa še posebej izstopata dve. Prva je tista, ko se voznik drugega vozila namenoma postavi pred vas in zavre tako, da končate v njegovem zadku, kar navadno pomeni vašo krivdo, goljuf pa pri zavarovalnici iztrži določen denar.

Avto kamera DDPAI Mini 5

Avto kamera DDPAI Mini 5 GPS 64GB UHD 4K 30fps WIFI — GoSport.si

Druga vrsta goljufije pa je še bolj predrzna in nevarna. Gre za posameznike, ki gredo celo tako daleč, da se v iskanju izplačila odškodnin zatečejo k dejanjem, ki so izjemno nevarna. Kar sami se namreč nastavijo na pot vašemu vozilu, končajo na pokrovu motorja, nemalokrat celo pod kolesi. Če boste imeli dogodek zabeležen na kameri, boste na varnem.

Varnost na parkirnem prostoru

Ker vsi nismo te sreče, da bi imeli za svoje vozilo na voljo zaprt garažni prostor, je avtomobil, tako čez dan kot še posebej preko noči, izpostavljen različnim nevarnostim. Med vsemi velja izpostaviti dve najbolj običajni. To sta vlom v vozilo in poškodovanje na parkirišču.

Avto kamera SJCAM SJDASH

Avto kamera SJCAM SJDASH Full HD 1080p 30fps WIFI — GoSport.si

S kamero, ki snema ves čas, boste tako lahko ujeli morebitnega nepridiprava na delu in dokaze predložili policiji, ki ga bo seveda precej lažje izsledila. Tudi v primeru trka in pobega boste imeli veliko več možnosti najti neprevidnega voznika, ki je poškodoval vaše parkirano vozilo.

Dodatna oprema