18/08/2022

avto-moto novosti in zanimivi prispevki

Čiščenje avtomobila je za nekatere sprostitev, za druge nadloga, vsekakor pa velja, da se je v čistem avtomobilu prijetneje peljati, prav tako pa je čistoča eden od dejavnikov, ki vplivajo tudi na njegovo vrednost. Marsikdo se pogosteje odloči za pranje oziroma čiščenje zunanjosti, saj je avtomobil enostavno zapeljati v pralnico, čiščenje notranjosti avtomobila pa zahteva nekaj več časa. Kako se vsega skupaj lotiti, da bomo z delom opravili čim hitreje in bo rezultat čim boljši?

Čiščenje notranjosti avtomobila po korakih

1. Iz avtomobila najprej odstranite vse papirčke in druge smeti.

2. Iz avta vzemite preproge, hkrati pa pazite, da umazanija pri tem ne pade v avto. Preproge stresite.

3. Pričnite s sesanjem. Najbolje se je najprej lotiti prtljažnega prostora, nato sedežev in nazadnje seveda talnih oblog. Sesajte nežno, da se tekstil ne bo uničil. Z nastavkom za sesanje prahu posesajte tudi prah z armature, iz zračnikov in rež.

Sesanje avtomobila

4. Če so se pri sesanju na tekstilu razkrili madeži, uporabite sredstvo za čiščenje madežev na tekstilu. Držite se navodil!

5. Očistite stekla.

6. Z vlažno krpo obrišite vse plastične dele v notranjosti, nato jih lahko poškropite in obrišete še s čistilom, ki preprečuje nabiranje prahu. Ne pozabite dobro obrisati tudi volanskega obroča in stopalk!

7. Posesajte tekstilne preproge oziroma operite in posušite gumijaste tepihe ter jih dajte nazaj v avtomobil.

Kadar je potrebno bolj temeljito čiščenje …

Gotovo ste že opazili, da notranjost vašega avtomobila težko popolnoma očistite, medtem ko so rabljeni avtomobili pri prodajalcih pogosto tudi v notranjosti takšni, kot bi bili povsem novi. Če želite takšen učinek, pol ure čiščenja doma ne bo zadostovalo, temveč bo avto potrebno peljati k profesionalcu. Če se dogovorite za globinsko čiščenje in morda hkrati še za loščenje zunanjosti, potem bo to kar precej dela, vendar pa bo vaš avto zagotovo kot iz škatlice. In če imate radi čistočo ter svež vonj, potem vam to vsekakor priporočamo.

Čiščenje vozila