22/08/2022

avto-moto novosti in zanimivi prispevki

Od nekdaj se mi je zdelo, da je marsikateri del opreme za avto precej neestetskega videza, in med te gotovo spadajo tudi gumi tepihi za avto. Večkrat sem že razmišljala o tem, zakaj so gumi tepihi za avto vedno črni – nenazadnje bi lahko bili različnih barv, kar bi marsikateri avto zelo poživilo. Nič ne rečem, da v kakšno limuzino višjega cenovnega razreda gotovo ne spadajo tepihi v rdeči ali modri barvi, a za svoj mali, »ženski« avto, ki je tudi zunaj rumen kot piščanec, bi se zagotovo podali tepihi živahne barve.

Kar nekajkrat sem že gledala na spletu, ali se takšni gumi tepihi za avto dejansko dobijo, pa nisem imela sreče, kajti črne je pač najbolj enostavno izdelati in poskrbeti, da so obstojni. Sem pa enkrat za zabavo kupila barvo in z njo prebarvala svoje črne gumi tepihe – in nekaj časa je barva držala, dolgo pa žal ne, saj se ni dobro prijela na gumo. Verjetno bi morala kakšnega mojstra povprašati o tem, kakšna barva je dejansko najbolj primerna za barvanje gume, če sploh katera je, jaz pa sem uporabila pač barvo v spreju, saj se mi je to zdela najbolj enostavna rešitev.

Gumi tepihi

Kakor koli, zdi se mi zanimivo, da ni na barvite tepihe pomislil še nobeden od proizvajalcev avtomobilov. Mislim, da bi to prav gotovo bila zanimivost – če je ljudem všeč, da imajo lahko na črnem avtomobilu rumena stranska ogledala ali na belem avtomobilu rdečo streho, bi jih gotovo pritegnile tudi najrazličnejše barvne kombinacije v notranjosti.

Poleg tega, da bi bili lahko zanimivejši gumi tepihi za avto, pa bi seveda lahko poskrbeli tudi za polepšanje še nekaterih delov avtomobila. Ravno tako neverjetno se mi namreč zdi, da so zgolj v srebrni barvi na voljo tudi okrasni pokrovi za kolesa. Če imaš kolesa iz zlitine, so lahko srebrna, zlata, črna, bela, nekateri imajo tudi rdeča. Zakaj ne bi tega izkoristili tudi pri plastičnih pokrovih in dali avtu rdeče ali modre? Tako bi lahko tudi tisti, ki nimamo denarja, da bi si izmišljevali glede barv pri nakupu avtomobila, svoj avto kasneje naknadno okrasili, če bi hoteli. In ja, svet bi bil veliko bolj pisan in na cesti bi bilo precej individualiziranih ter zelo zanimivih avtomobilov.

Dodatna oprema